İskenderun olayında Furkan gönüllülerine neler yapıldı?

Furkan gönüllülerinin 29 Mayıs 2016'da İskenderun'da gerçekleştireceği konferansın iptal edilmesi üzerine yapmak istedikleri basın açıklamasına polisin ağır müdahalesi sonucu açılan davanın 8. duruşması bugün görülüyor. İskenderun'da gönüllülere yapılanlar haberimizde;

İskenderun olayında Furkan gönüllülerine neler yapıldı?
10 Eyl 2020 10:44:34

Furkan Vakfı’nın İskenderun’da İsa Taş Plaza Düğün Salonun da 29 Mayıs 2016 Pazar günü düzenleyeceği “İstanbul’un Fethi ve Fetih Nesli” konulu konferansı, güvenlik gerekçesi ile iptal edildi.

11.05.2016 tarihinde Kaymakamlığa verilen müracaat kabul edilerek konferans yapılmasına izin verilmişti.

Alınan izne rağmen sanki yapılan konferans yasal değilmiş gibi Furkan hareketi mensupları afişlerinin toplanmasından, düğün salonu sahiplerinin vazgeçirmek için ikna edilmeye çalışılmasına hatta sponsorların tehdit edilmesine varıncaya kadar her türlü engelleme ile karşı karşıya kaldılar.

Kaymakamlığın güvenliği sağlayamama gerekçesiyle konferansı son anda iptal etmesine karşılık Furkan Vakfı yetkilileri basın açıklaması kararı aldı.

Konferansın İptal olması kararının üzerine Türkiye’nin birçok ilinden basın açıklaması için oraya gitmek isteyen Furkan Hareketi mensuplarının İskenderun şehrine hatta tüm Hatay bölgesine girmelerine Emniyet Güçleri tarafından izin verilmedi.

İskenderun'a girmelerini izin verilmeyen Alparslan Kuytul Hoca ile birlikte yaklaşık 7-8 bin kişi tesiste toplandı ve alıkonuldu. 

Bütün bu engellemelere rağmen ısrarlı bir şekilde ilerlemeye çalışan binlerce kişi kararlılığından dönmedi. Yolun açılması ve İskenderun’da sadece basın açıklaması yapabilmek için ısrar eden, içlerinde kadınlar ve çocukların da olduğu binlerce kişiye biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Gökyüzüne defalarca gaz bombası atıldı. Kalabalığın üzerine gökten biber gazı yağdı. Birçok insan gazdan olumsuz etkilendi. Olay yerine çağrılan ambulans aşırı etkilenenlere müdahale etti. Arbede esnasında bir kişinin ayağı kırıldı.

Binlerce kişinin ısrarlı bekleyişi ve yapılan görüşmeler sonucu Hatay Valiliği’nden İskenderun’un merkezinde basın açıklaması yapılmasına izin verildi.

Valilikten çıkan iznin sonunda diğer kontrol noktalarında alıkonulan Furkan Hareketi gönüllülerinin de iştiraki sonucu on binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen “Basın Açıklaması” olaysız sona erdi.


29 Mayıs 2016 İskenderun olayından görüntüler;

29 mayıs furkan vakfı ile ilgili görsel sonucu

 

 




0 Yorum

Yorum Yaz