İsveç'te Müslümanlara ait anaokuluna saldırı

İsveç'te Müslüman çocuklarının okuduğu anaokuluna İslam düşmanları tarafından taşlı saldırı gerçekleştirildi. Bu tür saldırıların sürekli yaşandığını ve okulun kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren okul sorumlusu Adem, polisin 2 yıldır hiçbir güvenlik önlemi almadığını söyledi.

İsveç'te Müslümanlara ait anaokuluna saldırı
03 Eki 2017 11:49:56

İsveç'in Södertälje kentinde bulunan ve Müslüman çocuklarının okuduğu "Sinbad" isimli anaokulunun sorumlusu Osman Adem, sabah personelin okulun kapısını açmaya gelince saldırıyı fark ettiklerini söyledi.

Nefret söylemi ve İslam düşmanlığı

Çocukların eğitim yuvasına yönelik saldırının kendilerini üzdüğünü belirten Adem, ''İki yıldır anaokulunun camları taşlı saldırı nedeniyle kırılıyor. Bazen çocuklara camlar kırık halde eğitim vermek zorunda kaldık ama ilk defa duvara 'Defolun gidin.' ile İslam'a ve Müslümanlara hakaretler içeren nefret sözleri yazmışlar." diye konuştu.

Polis 2 yıldır kılını kıpırdatmıyor!

Adem, saldırıların, çocukları, aileleri ve öğretmenleri korku içinde bıraktığını dile getirerek, "En son saldırıdan sonra bir toplantı yaptık. Okulu kapatma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bizim burada güvenli şekilde eğitim verebilmemiz için polisin güvenliği sağlaması lazım ancak iki yıldır bunu pek yapamadılar." ifadelerini kullandı.

Olay yerinde yapılan incelemede bir sınıfın camları kırılırken duvarlara İslam ve Müslümanlara hakaret içeren çirkin sloganlar yazıldığı görüldü.



0 Yorum

Yorum Yaz