İzmir’deki çarşaf eylemine Alparslan Hoca’dan tepki: Bu, tesettür düşmanlığıdır!

İzmir'de bir grup kadının Afgan kadınlar için Taliban'a karşı düzenlediği eyleme tepki gösteren Alparslan Hoca, Müslüman kadınların tesettür için kullandığı çarşaf kıyafetinin çıkarılıp yere atılmasını tesettür düşmanlığı olarak değerlendirdi.

İzmir’deki çarşaf eylemine Alparslan Hoca’dan tepki: Bu, tesettür düşmanlığıdır!
29 Ağu 2021 19:59:39

Alparslan Kuytul Hoca, İzmir'de bir grup kadının Afgan kadınlar için Taliban'a karşı düzenlediği eyleme tepki gösterdi. , Müslüman kadınların tesettür için kullandığı çarşaf kıyafetinin çıkarılıp yere atılmasını tesettür düşmanlığı olarak değerlendiren Alparslan Hoca, eylemciler hakkında şu ifadeleri kullandı:

 

‘Tesettürü Yere Atmak İnsanı Kâfir Yapar!’

 Yapılan bu eylem düşmanlıktır. Tesettürü yere atmak insanı kâfir yapar. Ha Kur'an'ı atmışsın ha tesettürü atmışsın, bir farkı yok. Tesettür Kur’an’ın emridir. Tesettürü yer atanlar, Afgan kadınlarının, Taliban gelince öyle giyindiğini) zannediyor herhâlde… Afgan kadınları bin yıldır böyle giyiniyorlar, önceki hükümet Amerikan uşağıydı, çok mu iyiydi? İran şahı çok mu iyiydi? Onları mı savunuyorsunuz? Biraz bekleyin bakalım. Taliban diktatör bir sistem kurarsa, İslam’ın kabul etmediği şeyler yaparsa hep beraber eleştirelim. Taliban babamızın oğlu değil ki ondan yana olalım.

 

Yanlış işler yaparsa hep beraber eleştirelim ama dün bir, bugün iki… Afgan kadınlarının o kıyafetleri zaten bin yıllık kıyafetlerdir. Taliban ile bunun ne alakası var? Bazı insanların içinde İslam düşmanlığı var. Böyle bir olay olsun da nefretimi göstereyim, diye fırsat arıyor. Ne oldu kıyafetini çıkardın, yolda çıplak yürüdün?  Senin kıyafetin çok mu iyi? Sana bakanlar ne düşünüyor? Öyle giyindiğin zaman sana bakan erkeklerin aklından neler geçtiğini sen çok iyi biliyorsun. Öyle mi olması gerekiyor? Çıplak gezmek, o örtüden daha mı güzel? Afrikalılar da çıplak!

    Bazı hareketler insanı kâfir yapar. Kur'an'ı yere atmak, başörtüsünü çekmek, namazla alay etmek gibi bazı fiiller ya da sözler insanı kâfir yapar. Yok, “Biz kâfir değiliz.” diyorlarsa o zaman böyle yapmasınlar. Taliban’ın başka yönlerini eleştiriyorlarsa eleştirsinler ama bu ne demek?”

 

 

 

Etiketler:   Alparslan Hoca


0 Yorum

Yorum Yaz