Londra'da 3 ayrı saldırı birden

Londra Köprüsü'nde bir minibüs köprüdeki yayaları ezerken, 2 kapalı mekanda da bıçaklı saldırı meydana geldi.

Londra'da 3 ayrı saldırı birden
04 Haz 2017 09:39:51

6 ÖLÜ, 30'DAN FAZLA YARALI

İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'ndaki saldırılarda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği, 30'dan fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Polis, olayın detaylarına ilişkin bilgi vermezken, sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda ise saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüs şöförünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğü öne sürüldü.

BAŞBAKAN MAY: OLAYLAR TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada da Başbakan Theresa May'in güvenlik güçleriyle iletişimde olduğu ve olayların detaylarıyla ilgili bilgilendirildiği bildirildi. Ayrıca Başbakan May'in, olayları terör saldırısı olarak değerlendirdiği, gün içinde hükümet yetkilileriyle acil toplanılacağı bilgisi verildi.

KÖPRÜ YAKINLARINDA BIÇAKLI SALDIRI

Yaşanan olayla aynı anda, köprüde minibüsün çarptığı kişilerin, saldırganlarca bıçaklı saldırıya uğradığı, görü tanıklarına göre de boğazlarının kesildiği belirtildi.

EN AZ 30 KİŞİ YARALANDI

Londra Ambulans Hizmetleri'nden yapılan açıklamada, Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'nda yaşanan ve terör olayı olarak değerlendirilen saldırılarda, en az 6 kişinin öldüğü ve 30 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Birkaç hafif yaralının tedavilerinin olay yerinde yapıldığı, diğer yaralıların ise Londra genelindeki 6 ayrı hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.



0 Yorum

Yorum Yaz