Milyonlarca İzlenen Video İddianamede Neden Yok!

Alparslan Kuytul Hocanın video söylemlerine yönelik yürütülen ek soruşturma "yargının bağımlılığını" gözler önüne serdi. FETÖ benzetmesine yönelik asılsız iddialarla dolu iddianamede milyonlarca kez izlenen videoya yer verilmedi. Trol ekiplerin çalışmalarını andıran iddianame, okuyucularını hayrete düşürdü.

Milyonlarca İzlenen Video İddianamede Neden Yok!
23 Tem 2019 20:56:27


BU NASIL İDDİANAME?

Alparslan Kuytul Hocanın video konuşmaları üzerinden gidilerek hazırlanan yeni iddianame, son günlerin en çok konuşulan konularından biri olmaya ve birçok kesimden tepki almaya devam ediyor.

Sosyal medyada gündem olan ve alay konusu haline gelen iddianamede unutulan detayın eksikliği gözlerden kaçmadı.

İDDİANAMEYİ HAZIRLAYAN SAVCI MİLYONLARCA İZLENEN VİDEOYU GÖRMEZDEN GELDİ

Tutuklu alim Alparslan Hoca hakkında "FETÖ örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme ve zincirleme şekilde terör örgütünün propagandasını yapma" iddialarına yer verilen belgede, konu ile birebir alakalı olan videosuna yer verilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

"FETÖ'ye benzeme" iddiaları üzerinden hazırlanan evrakta, Alparslan Hoca'nın bu konudaki konuşmalarının yer aldığı ve sosyal medyada milyonlarca kez izlenen videosuna yer verilmemesi, iddianamenin neye hizmet ettiğini ortaya koydu.


Alparslan Hoca, yıllar önce Fethullah Gülen ve grubu hakkında sorulan sorulara verdiği cevaplarla uyarılarda bulunmuş ve yıllar önce tepkisini dile getirmişti.

BU İDDİANAME ADALETE HİZMET ETMİYOR

Sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlenip popüler hale gelen videonun görmezden gelinerek, iddianameye eklenmemesi, savcının adalete hizmet etmediğini ortaya koydu.

Alparslan Hoca'nın yıllar önce Gülen grubuyla ilgili yaptığı sert eleştiri ve yorumlarının olduğu video, sadece twitterda 3.6 milyon kez tıklanmış ve milyonlarca beğeni almıştı.


TEK TARAFLI İDDİANAMEDE ALPARSLAN HOCA'NIN GÖRÜŞLERİNE YER VERİLMEDİ

Alparslan Hoca'nın, doların 6 lira olacağına yönelik öngörüsüne dahi yer verilen iddianameye, asıl
konu ile alakalı düşüncelerinin bulunduğu videonun alınmaması iddianamenin inandırıcılığını yitirtti.

Alparslan Hoca, sadece twitterdaki izlenme başarısı 3.6 milyon olan videosunda, 90'lı yıllardan itibaren Fetullah Gülen grubuna yönelik eleştiri ve uyarılarda bulunuyor.

SAVCININ GÖRMEZDEN GELDİĞİ O VİDEODA NE ANLATILIYOR?

Alparslan Hoca hakkında hazırlanan yeni iddianameyi tek seferde çürütecek olan videoya, savcının iddianamede yer vermemesi, videoya olan merakı daha da arttırdı.

Savcının görmezden geldiği ve iddianameye cevap niteliği taşıyan videonun içeriği tüm iddiaları çürütüyor.

"BAŞÖRTÜSÜ TEFERRUATTIR" FETVASINA SERT TEPKİ

Alparslan Hoca, ilgili videoda Fethullah Gülen'in başörtüsü fetvasını sert bir dille eleştirerek "Haramları helalleştirmeye başladınız, bundan sonra şefkat tokatları yemeye hazır olun, ne kalplerde yeriniz, ne Türkiye'de isminiz kalır!" dedi ve o günlerde pek dikkate alınmayan bu konuşma, hakikatler gün yüzüne çıktığında milyonlarca kişi tarafından beğeni aldı.


TÜRKÇE OLİMPİYATLARINI ELEŞTİRDİ

Alparslan Hoca, 2009 yılında yaptığı konuşmasında Türkçe Olimpiyatları'nı eleştirdi ve İslam'a uygun olmadığını ifade etti. O dönemlerde hükümetin ve devletin desteğini alan olimpiyatlara şiddetle karşı olduğunu belirten Alparslan Hoca, Fethullah Gülen'in İsrail taraftarı yorumlarını, Ilımlı İslam projesini desteklemesini eleştirdi ve hatalarından dönmeleri için samimi çağrılarda bulundu.

Tüm bu uyarı ve eleştirilerine rağmen Alparslan Hoca, iftira ve karalamalarla dolu iddianamelerle tutuklu yargılanmaya devam ediyor.

İşte o video;




0 Yorum

Yorum Yaz