Nerede Fikir Özgürlüğü Ey Avrupa!

Demokrasinin beşiği olan Avrupa, söz konusu İslam olunca iki yüzlülüğünü ortaya koyuyor. Avrupa ülkelerinden Avusturya’da fikir özgürlüğü naraları atılırken ideolojilere tanınan özgürlüğün İslam’a ve Müslümanlara tanınmadığını görüyoruz. Avusturya başbakanı Sebastian Kurz, Avusturya'da İslam'ın 1912 yılından bu yana var olduğunu ancak ülkesinde Siyasal İslam'a izin vermeyeceklerini söyledi.

Nerede Fikir Özgürlüğü Ey Avrupa!
30 Ara 2017 12:04:16

İki yüzlü batı demokrasilerinde, düşünce özgürlüğü konusunda da çifte standart ve iki yüzlülük başgösteriyor.

İslam'ın Avusturya Devleti tarafından da resmen tanınan dinlerden biri olduğunu ve bunun aynı şekilde devam edeceğini söyleyen Kurz, "Ülkemde siyasal İslam'a yer yok" dedi.

Başbakan Kurz tarafından dile getirilen bu uyarı, yeni hükümetin Ortadoğu uzmanı olarak tanınan Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'in görüşleriyle de tamamen örtüşüyor.

Gazeteci ve üniversite öğretim üyeliğinden dışişleri bakanı ve başbakan yardımcılığına getirilen Kneissl de, Siyasal İslam'ı ülke için en büyük tehlike olarak tanımlayan görüşleriyle tanınıyor.

Karin Kneissl, göreve gelmesinin hemen ardından yaptığı "Bugün artık ılımlı İslam diye bir şey kalmadı" açıklamasıyla Avusturya'da gündemi belirlemişti.

Yedi dil konuşan ve çocukluğu babasının işleri nedeniyle Arap ülkelerinde geçen Kneissl, "İnsanlar bugün artık ya İslamcı olmak, yani İslam'a dayalı bir toplumu kabul etmek, ya da devlet ve din işlerinin ayrılmasına 'evet' demek zorundalar. Orta yol yok" diyor.

 



0 Yorum

Yorum Yaz