Onlarca Şehirde “Cuma Namazı Çağrısı” Konulu Basın Açıklaması

Koronovirüs tedbirlerinde geçilen Normalleşme sürecine rağmen Cuma Namazı hala yasak. Alınan tedbirler arasındaki tutarsızlıkları dile getirmek ve Cuma Namazı için bir kez daha çağrıda bulunmak isteyen Furkan Gönüllülerinin Cuma Namazı vakti gerçekleştirdiği basın açıklaması Türkiye’nin dört bir tarafında onlarca şehirde düzenlendi.

Onlarca Şehirde “Cuma Namazı Çağrısı” Konulu Basın Açıklaması
08 Mayıs 2020 13:05:09

Çeşitli şehirlerde yaşayan Furkan Gönüllüleri Cuma Namazı yasağının kalkması için sosyal mesadeye dikkat ederek basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında koronavirüs kapsamında alınan tedbirler arasındaki tutarsızlıklara değinen gönüllüler AVM'ler, Pazar yerleri, toplu taşıma araçları yasaklanmadığı halde 15 dk süren Cuma Namazının yasaklanmasının dikkat çektiğine değindi.

“Gerekli tedbirler alınarak Cuma ve Teravih Namazları kılınamaz mı? Demek ki bir güç virüs bahanesiyle gelenek ve dini kültürün unutulmasını istiyor. Bu uygulamalar ve çifte standartlar bizlere bunu düşündürüyor.”

Daha öncesinde de sosyal medyada düzenlenen gündem çalışmaları ile Cuma Namazı için çağrı da bulunan Gönüllüler Cuma Namazı vaktinde yaptıkları basın açıklaması ile çağrılarını yineledi.

Eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklamasına İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep, Elazığ, Konya, Kahramanmaraş, Antakya, Kırıkhan, Kocaeli ve Niğde şehirleri katılım gösterdi.

İstanbul Ankara ve Adana'daki Furkan Gönüllülerinden Cuma Namazı Hakkında Basın Açıklaması

GAZİANTEP



KAHRAMANMARAŞ

ANTAKYA

ADIYAMAN

KIRIKHAN

ELAZIĞ

KOCAELİ

KONYA

NİĞDE



0 Yorum

Yorum Yaz