Özgürlük Mahkemelerinde 3 Günde 4 Beraat Kararı!

Furkan gönüllülerinin "özgürlük" mahkemeleri sürüyor. Bu hafta içerisinde görülen duruşmalarının dördünden beraat kararı çıkarken bir diğeri ileri bir tarihe ertelendi.

Özgürlük Mahkemelerinde 3 Günde 4 Beraat Kararı!
30 Oca 2020 19:20:33

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutukluluğu süresince yapılan etkinlikler sebebiyle açılan mahkemeler devam ediyor. Aralarında Semra Kuytul Hocahanım'ın da bulunduğu onlarca Furkan gönüllüsü, adalet talebiyle yürüdükleri için bugün hakim karşısına çıktı.

Bugün her ikisi 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetten birinde 6. duruşması gerçekleşen ve 33 kişinin yargılandığı diğerinde ise 24 Furkan gönüllüsünün yargılandığı mahkemeler; Adana 2. Asliye ceza mahkemesinde görüldü. Her iki yürüyüş mahkemesinde de hakimler, gönüllülerin beraatine hükmetti.

Bugün görülen üçüncü mahkemede ise basın açıklamasına katılmaları gerekçesiyle dört erkek Furkan gönüllüsunun yargılaması gerçekleşti, hakim usul eksikliğinden duruşmayı 13 Şubat 2020 tarihine erteledi. Anayasal haklar olan basın açıklaması ve yürüyüş sebebiyle hakim karşısına çıkarılmaya devam eden Furkan gönüllüleri daha öncede benzer onlarca mahkemeden beraat almışlardı.

Dün Adana 2. Asliye ceza mahkemesinde 4. duruşması görülen özgürlük yürüyüşü mahkemesinde hakim, aralarında Semra Kuytul Hocahanım'ın da bulunduğu 21 Furkan gönüllüsünün beraatine hükmetmişti.

Ayrıca salı günü Adana Bölge Adliyesinde gerçekleşen ve üç Furkan gönüllüsünün yargılandığı özgürlük yürüyüşü mahkemesinden de beraat kararı çıkmıştı.

Böylece 3 gün boyunca görülen 4 özgürlük mahkemesinden 4 beraat kararı çıkmış oldu.

Furkan gönüllüleri adalet ve özgürlük istemeleri sebebiyle çıkarıldıkları mahkemelerden beraat alsalarda; meşru eylemler sonucu mahkemelik olup hakim karşına çıkmaları Türkiye'nin yargıda geldiği noktayı gözler önüne seriyor.



0 Yorum

Yorum Yaz