Özgürlük Yürüyüşleri 400. Gününde!

Alparslan Kuytul Hoca'nın haksız tutukluluğunu ve tüm mazlumlara yapılan zulümleri kamuoyuna duyurmak amacıyla Furkan gönüllüleri tarafından başlatılan özgürlük yürüyüşleri, bugün 400. gününü dolduruyor.

Özgürlük Yürüyüşleri 400. Gününde!
20 Eki 2019 13:47:50

15 Eylül'de başta Alparslan Hocaya ayrıca tüm mazlumlara adalet ve özgürlük talebi ile yürümeye başlayan Furkan gönüllüleri 400 gündür yürümeye devam ediyor.

Yurt İçi ve Yurt Dışında Adalet için Binlerce Adım Atıldı

Adana’da başlayan ve Türkiye’nin çeşitli illerine dalga dalga yayılan özgürlük yürüyüşleri vesilesiyle Furkan gönüllüleri bir taraftan halkla bütünleşerek haklarında oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıların önüne set çekti, diğer taraftan ise attıkları her bir adımla Müslümanların zulme karşı tepkisiz kalmayacaklarını gösterdi.

Özgürlük Yürüyüşleri Gündemden Düşmedi

Her gün yüzlerce kişinin Alparslan Hoca için binlerce adım atması kısa sürede kamuoyunun dikkatini çekti. Gerçekleşen Özgürlük yürüyüşlerinin birçoğu Twitter'da Türkiye ve dünya gündemine girdi.

Yürüyüşler Halktan Tam Destek Aldı

Alparslan Hocanın haksız tutukluluğu devam ettikçe halkın özgürlük yürüyüşlerine desteği de artmaya başladı. Kimi yanından geçen Furkan Gönüllüsüne Alparslan Hocanın durumunu sorarken, kimisi ise atkı isteyerek yürüyüşe katıldı.

400 Günde Yüzlerce Engelleme İle Karşılaşıldı

Özgürlük talebiyle çevreye zarar vermeden, trafiği aksatmadan yapılan yürüyüşler birçok defa engellenmeye çalışıldı. Sürekli kimlik kontrolü yapılan yürüyüşler sebebiyle birçok kişiye dava açıldı. Ancak bir alime adalet, özgürlük istedikleri için hakim karşısına çıkan gönüllülerin hepsi haklı bulunup beraat aldı.

Tüm engelleme girişimlerine rağmen Furkan Gönüllüleri, özgürlük yürüyüşleri ile Alparslan Hoca'ya destek olmaya devam ediyor.

İlgili haberler;

Özgürlük Yürüyüşleri 1. Yılında!


Özgürlük Yürüyüşleri 150. Gününde!


Özgürlük Yürüyüşleri 108. Gününde Adana'nın Tarihi Köprüsünde!


Özgürlük Yürüyüşlerinin 126. Gününde Adana Merkez’de Yüzlerce Kişi Yürüdü…


Özgürlük Yürüyüşlerinden 100 Günlük Kareler!


Özgürlük yürüyüşlerinin 400. gününe özel olarak gerçekleştirilen yürüyüşten bazı kareler;



0 Yorum

Yorum Yaz