Polis Şiddeti Gören Furkan Gönüllüleri Hakkında Son Durum

Dün, Kahramanmaraş'ta Alparslan Hoca'nın beraatini dağıttıkları el ilanlarıyla duyuran Furkan Gönüllüsü 2 vatandaş polisin orantısız müdahalesine maruz kalırken 2 kişi hakkında hukuksuzca para cezası kesilmişti. Gözaltına alınan gönüllülerin serbest kaldığı öğrenildi.

Polis Şiddeti Gören Furkan Gönüllüleri Hakkında Son Durum
12 Ara 2020 14:24:48

GÖNÜLLÜLER POLİS ŞİDDETİ İLE KARŞILAŞTI

Dün akşam saatlerinde, Kahramanmaraş merkez ve Türkoğlu ilçesinde Alparslan Kuytul Hoca'nın "Terör propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davadan aldığı beraati, dağıttıkları el broşürleriyle duyurmak isteyen Furkan Gönüllüsü vatandaşlar, polis şiddeti ile karşılaştı.

Merkez'de duyuru dağıtan 2 vatandaşa "Kabahatler kanunu" gerekçe gösterilerek ceza kesilirken ilçe Türkoğlu'nda gözaltına alınan 2 vatandaş da, bir emniyet yetkilisi tarafından darp edildi.

Emniyet yetkilisi bir kişinin Alparslan Hoca hakkında ithamlarda bulunması üzerine bir gönüllü ile arasında yaşadığı tartışma sonrası, polis memurunun vatandaşın boğazını sıkarak orantısız güç kullandığı belirtildi.

Uğradığı darp sonrası rapor almak için hastaneye giden gönüllüler, şikayetçi olacaklarını bildirmeleri üzerine haklarında gözaltı kararı alındı.

Savcılığın, el ilanları hakkında herhangi bir suç unsuru içermediğini bildirmesine rağmen hukuksuzca şiddete uğrayan vatandaşların hürriyetlerinden mahrum edilerek sabaha kadar gözaltında bekletildi. Gelen son bilgilere göre vatandaşların serbest kaldığı ve kontrol için hastaneye götürüldüğü aktarıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz