Putin yasayı onayladı. Medyaya sansür yaptırımı başlayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, medyaya sansür yaptırımı getirilmesi hakkındaki yasayı imzaladı. Yeni yasa ile Rus medyasına bir şekilde sansür uygulayan sosyal ağ platformları engellenebilecek, bunlara erişim yavaşlatılabilecek ve idari para cezaları verilebilecek.

Putin yasayı onayladı. Medyaya sansür yaptırımı başlayacak
30 Ara 2020 18:51:28

Putin'in imzaladığı medya sansürü yasasına göre, Twitter, Facebook ve YouTube gibi çok fazla kullanılan sosyal ağlar da dahil olmak üzere bilişim teknolojileri platformları, ırksal, ulusal ve siyasi bağlılığa dayalı olarak bilgiye erişimi kısıtlamaları halinde ceza alabilecekler.

Yeni yasa, bu kısıtlamalar karşısında söz konusu sosyal ağ platformlarına erişim yasağı getirilmesine, bu sitelere erişimin yavaşlatılmasına ve idari para cezaları uygulanmasına imkan verecek.

Medyaya sansür hakkındakin yasaya göre hem erişim engeli hem para cezası aynı anda verilebilecek


Yasayı ihlal edenler için para cezası üç milyon ruble yani 40 bin dolara kadar verilebilecek. Söz konusu yasayı hazırlayanlardan birisi olan Duma Bilgi Politikası Komitesi Başkanı Aleksandr Khinştein daha önce, bir siteye yönelik erişimin engellenmesi ya da yavaşlatılması kararının para cezasıyla aynı anda uygulanabileceğini söyledi. Tek tek sayfaları veya bir kaynağı engellemenin platformun kapasitesine bağlı olacağını ekledi.

Söz konusu yasanın Rusya’da kabul edilmesi, Twitter gibi bazı sosyal ağ platformlarının Sputnik dahil Rus medyasında yer alan içeriklere erişimin eskisi kadar kolay olmamasını içeren birtakım algoritma değişiklikleri yapmalarını izledi.



0 Yorum

Yorum Yaz