Rusya: Dağlık Karabağ'a Türk askerinin girmesi konusunda bir anlaşma yok

Kremlin Dağlık Karabağ'a Türk barış gücünün konuşlandırılması konusunda bir anlaşma bulunmadığını açıkladı.

Rusya: Dağlık Karabağ'a Türk askerinin girmesi konusunda bir anlaşma yok
10 Kas 2020 13:07:55

Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya, Dağlık Karabağ'da bir aydan uzun süredir devam eden çatışmaları sona erdirmek için anlaşma imzaladı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov Dağlık Karabağ dışında kurulacak olan ateşkes gözlem merkezinin ayrı bir anlaşmanın konusu olduğunu söyledi. Peskov, Dağlık Karabağ'a Türk barış gücünün konuşlandırılması konusunda bir anlaşma bulunmadığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı da Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma gereği Dağlık Karabağ’a yerleştirilecek Rus barış gücü birliklerinin yola çıktığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ulyanovska Havaalanı'ndan İl-76 model askeri kargo uçaklarıyla 1960 asker, 90 zırhlı ve 380 araçtan oluşan Rus barış gücünün Dağlık Karabağ’a gönderildiği belirtildi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan da Rusya ve Azerbaycan liderleriyle Dağlık Karabağ'da savaşı bitirecek anlaşmayı imzaladığını açıklamış, "Yayımlanmış olan açıklama metni hem ben hem de Ermenistan halkı için inanılmaz derecede acı verici" demişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ çatışmasına son verildiğini duyurmuştu.





0 Yorum

Yorum Yaz