Rusya’dan Kuzey Kore hakkında bir uyarı daha

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında Moskova’nın Kuzey Kore ile ilgili sorunların askeri çözümünün olamayacağı yönündeki uyarısını tekrarladı.

Rusya’dan Kuzey Kore hakkında bir uyarı daha
30 Ağu 2017 11:38:26

Pyongyang’ın son füze denemesine ilişkin BMGK toplantısında konuşan Nebenzya “Kuzey Kore ile ilgili sorunların askeri çözümü olamaz. BMGK’nın Kuzey Kore’ye yönelik kararlarında bu koşulun belirtilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

‘YENİ BİR YAKLAŞIM GEREKLİ’

Nebenzya “Kore yarımadasındaki durumun normalleştirilmesi için hem Kuzey Kore’nin nükleer ve füze testlerini engelleyecek, hem de (ABD'nin Güney Kore'ye konuşlandırdığı) THAAD sistemini içeren askeri yapılanmaların durdurulması ve askeri tatbikatların çapının düşürülmesini sağlayacak bir yaklaşım gerekli” ifadelerini kullandı.

​‘RUSYA VE ÇİN’İN FİKİRLERİNE UYULMALI’

Nebenzya ayrıca Rusya ile Çin’in daha önce farklı platformlarda yönelttiği fikirlerinin krizin çözümünde yol haritası niteliği taşıyabileceğini ve sorunun çözümünde siyasi araçlar kullanılması gerektiğini vurguladı.

“BM ülkeleri çözüm arayışıyla Kuzey Kore’ye tek taraflı yaptırımlar uygulamamalı” diyen Nebenzya, Pyongyang’a da yasak nükleer programına son verme ve nükleer silahların yaygınlaşmasını önleme rejimine geçme çağrısı yaptı.



0 Yorum

Yorum Yaz