Sudan'da Askeri Konsey Muhalefetle Anlaşmaları Feshetti

Sudan'ın başkenti Hartum'da güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açması sonucunda en az 35 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Askeri Geçiş Konseyi'nden "Muhalefetle varılan tüm anlaşmalar iptal edildi. En geç dokuz ay içerisinde erken seçime gidilecek" açıklaması geldi.

Sudan'da Askeri Konsey Muhalefetle Anlaşmaları Feshetti
04 Haz 2019 10:27:48

Ülkede Ömer el Beşir'in darbeyle devrilmesinin ardından muhalif gruplar ve askeri yönetim arasında geçiş konseyinin sivillerden oluşturulması için müzakereler yürütülüyordu. Taraflar üç yıl görevde kalacak bir geçiş süreci üzerinde uzlaşıya varmış, bu süreçte sivillerin ne kadar rol üstleneceği konusunda müzakereler tıkanmıştı.

Ancak dün başken Hartum'daki Genelkurmay Başkanlığı binası önünde sivil geçiş konseyi talebiyle oturma eylemi yapan göstericilerin üzerine ateş açıldı ve en az 35 kişi hayatını kaybetti.

Muhalefet orduyu katliam yapmakla suçlarken ordu adına açıklama Askeri Geçiş Konseyi'nin Başkanı Korgeneral Abdülfettah el Burhan'dan geldi.

El Burhan, televizyonlardan canlı yayınlanan açıklamasında "Askeri konsey muhalefet ile vardığı tüm anlaşmaları feshetmiştir. Dokuz aydan kısa süre içerisinde erken seçime gidilmesi yönünde çağrı yapılacaktır" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz