Tayland'da hükümet karşıtı protestolarda 20 polis yaralandı

Tayland'da anayasal reform ve Başbakan Prayut Çan-oça'nın istifası için bir süredir gösteriler düzenleyen hükümet karşıtı protestocu gruplar, polisle çatıştı.

Tayland'da hükümet karşıtı protestolarda 20 polis yaralandı
14 Şub 2021 12:13:55

Binlerce kişinin katıldığı Başkent Bangkok'taki gösterilerde polisle eylemciler karşı karşıya geldi. Çatışmada 20'den fazla polisin yaralandığı, en az 7 göstericinin de gözaltına alındığı açıklandı.

Protestocular "Kral'a ihanet yasası" kapsamında tutuklanan 4 kişinin serbest bırakılması için gösteri düzenledi.

Gösteriler, güvenlik güçlerinin yürüyüş yapmak isteyen protestoculara izin vermemesiyle şiddet eylemlerine sahne oldu.

Öfkeli göstericiler polise kırmızı renkte boya, cam şişe ve maytap gibi maddeler fırlattı. Güvenlik güçleri göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

Tayland'da Ceza Kanunu'nun 112'nci maddesine göre monarşiyi eleştirenlere 15 yıla varan ağır hapis cezaları verilebiliyor.

Tayland'da hükümet karşıtları, tartışmalı 2019 genel seçiminin ardından muhalefetteki İleri Gelecek Partisinin kapatılıp meclisten ihraç edilmesi üzerine, 14 Aralık 2019'da protestolara başlamıştı.

Tayland Başbakanı Prayut Çan-oça, 29 Ekim 2020'de, protestocuların taleplerinden bazılarına olumlu cevap vererek hükümetin atadığı senato üyelerinin genel seçimlerden sonra parlamentodaki başbakanlık oylamasına katılmasını sağlayan düzenlemenin kaldırılacağını açıklamıştı.

Etiketler:   tayland


0 Yorum

Yorum Yaz