Trump: Yapılması gerekeni yapacağız

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile münazara etmesini 'vakit kaybı' olarak tanımladı.

Trump: Yapılması gerekeni yapacağız
01 Eki 2017 21:17:42

Trump, Twitter gönderisi üzerinden verdiği mesajda Tillerson ile konuşarak, kendisine vaktini boşa harcadığını söylediğini belirtti. Trump "Enerjini boşa harcama Rex, yapılması gerekeni yapacağız" ifadesini kullandı. 

Tillerson dünkü açıklamasında, Kore Yarımadası'ndaki gerilimin düşürülmesi çağırısında bulunarak, Kuzey Kore'nin füze denemelerine son vermesinin zorunluluk olduğunu söylemişti. Çin'in Pyongyang yönetimini, nükleer programına son vermesine ilişkin müzakerelere yeniden başlamaya ikna etmek için çok çalıştığını ifade eden Tillerson, 'derhal yapılması gerekenin gerilimin azaltılması' olduğunu kaydetmişti.

​ABD Başkanı kısa bir süre önce yine Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Geçen gece Güney Kore Devlet Başkanı (Moon Jae-in) ile görüştüm. ‘Roket Adam’ın’ (Kim Jong-un) nasıl olduğunu sordum. Kuzey Kore’de benzin için uzun sıralar oluşuyor. Oldukça kötü” ifadelerini kullanarak, Kuzey Kore liderine bulduğu ismi ilk kez dünyaya duyurmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz