UNICEF: Suriye'de 2018 çocuklar için en ölümcül yıl oldu

UNICEF Genel Direktörü, 'Suriye'de 2018'de çatışmalar nedeniyle 1106 çocuk hayatını kaybetti ve bu sayı savaşın başlamasından bu yana tek bir yıl içinde ölen çocuklar açısından kaydedilen en yüksek sayı oldu.' değerlendirmesinde bulundu.

UNICEF: Suriye'de 2018 çocuklar için en ölümcül yıl oldu
11 Mar 2019 20:42:04

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü Henrietta Fore, "Suriye'deki savaş 9'uncu yılına girerken 2018 çocuklar için en ölümcül yıl oldu" başlıklı açıklamasında, Suriye'deki çocukların savaştan korunması gerektiğini belirtti.

"Yalnızca 2018'de çatışmalar nedeniyle bin 106 çocuk hayatını kaybetti ve bu sayı savaşın başlamasından bu yana tek bir yıl içinde ölen çocuklar açısından kaydedilen en yüksek sayı oldu. Üstelik bu BM tarafından teyit edilebilen resmi sayı olduğu için gerçek sayı muhtemelen bunun çok üzerinde." ifadesine yer veren Fore, geçen yıl patlamamış mühimmatların 434 çocuğun ölümüne yol açtığını kaydetti.

EĞİTİM VE SAĞLIK KURULUŞLARINA YÖNELİK 262 SALDIRI

Geçen yıl eğitim ve sağlık kuruluşlarına yönelik 262 saldırı gerçekleştiğini belirten Fore, "Suriye'nin kuzeybatısında bulunan İdlib'deki durum beni özellikle kaygılandırıyor. Burada artan şiddet olayları sonucunda yalnızca son birkaç hafta içinde 59 çocuğun öldüğü edindiğimiz bilgiler arasında." ifadesini kullandı.

RUKBAN KAMPI UYARISI

Ürdün sırında Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin kuşatmasındaki Rukban Kampı'na da değinen Fore, "Hiçbir tarafın denetiminde olmayan bölgelerdeki aileler ve çocuklar bıçak sırtında yaşamayı sürdürüyor. Rukban'daki ailelerin durumu, yiyecek, su, barınak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimin sınırlı kalması sonucunda son derece zor şartlarda devam ediyor." ifadesini kullandı.

   


0 Yorum

Yorum Yaz