Yaşlılar internete kat kat bağlandı

Yaşlıların internet kullanım oranı 3.4 kat arttı. Uzmanlar, bunun nedeni olarak da yaşlı bireylerin çocukları ya da torunlarıyla mekan bağımsız etkileşimde olmasından kaynaklandığını dile getiriyor

Yaşlılar internete kat kat bağlandı
19 Mar 2019 18:32:03

İnternet kullanan yaşlı bireylerin oranı 3.4 kat arttı. Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre, internet kullanan 65-74 yaş grubundaki yaşlı bireylerin oranı 2014 yılı nisan ayında yüzde 5 iken, 2018 yılının aynı ayında yüzde 17’ye yükseldi.

Yaşlıların internete ilgisinin dört yılda 3.4 kat artmış olması elbette dikkat çekici. Ancak bu artışta ‘zamanın’ da payı büyük. Şöyle ki, dört yıl önce ‘yaşlı’ kategorisinde olmayıp internet kullananlar aradan geçen zamanla yaşları 65’i aşsa da bu kullanımlarını sürdürüyorlar. Öte yandan Türkiye’de çeyrek asrı çoktan deviren internetin, kendisiyle birlikte kullanıcılarının da giderek daha da olgunlaşacağı matematiksel bir olgu.

Yaşlı nüfusun internet kullanımının artmasıyla birlikte bazı sosyal medya da yaşlı ve genç mecrası olarak ayrılmaya başladı. Facebook’u daha çok yaşlıların kullandığı görülürken Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarını ise genç nüfusun daha fazla kullandığı gözlemleniyor. Yaşlıların Facebook’ta aktif olduğunu gören gençlerin, bu mecrada hesap açmaktan kaçınması dikkat çekiyor.

İnternet kullanan yaşlı bireyler arasında erkeklerin kadınlardan daha fazla internet kullandığı görüldü. Bu oran yaşlı erkeklerde 2018 yılında yüzde 23 iken, yaşlı kadınlarda yüzde 11.9 oldu.



0 Yorum

Yorum Yaz