ABD'de alışveriş merkezine silahlı saldırı: En az 20 ölü

ABD'nin Teksas eyaleti El Paso kentinde silahlı bir kişi Cielo Vista alışveriş merkezindeki insanlara ateş açtı. Saldırı sonucu en az 20 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD'de alışveriş merkezine silahlı saldırı: En az 20 ölü
04 Ağu 2019 10:39:09

El Paso Polis Merkezinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, saldırı bilgisi teyit edilirken, bölgedeki insanlara Cielo Vista alışveriş merkezinden uzaklaşmaları uyarısında bulunuldu. NBC'nin geçtiği habere göre, saldırıya ilişkin 21 yaşındaki bir kişinin polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Saldırganın Dallaslı Patrick Crusius adında bir beyaz Amerikalı olduğu bilgisi geçilirken El Paso’da yerel emniyet ve FBI yetkilileriyle ortak basın toplantısı düzenleyen Texas Valisi Greg Abbot en az 20 kişinin öldüğünü 26 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yetkililer ilk başta üç saldırgan olduğu yönünde açıklama yapmıştı.

Amerika'nın Sesi'de yer alan habere göre, Meksika uyuşturucu mafyasının cirit attığı Juarez kentiyle sınırdaş olan 680 bin nüfuslu El Paso, buna rağmen Amerika’nın en güvenli kentlerinden biri olarak biliniyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan emniyet yetkilileri de yaşanan olayla ilgili şaşkınlıklarını gizlemedi. Yaralılardan en az ikisinin çocuk olduğu belirtiliyor.

Geçen hafta sonu da New York ve California’da sokak festivallerinde silahlı saldırılar düzenlenmişti.

Texas Valisi Gregg Abbott saldırıyı “alçakça ve duygusuz şiddet olayı” diye yorumladı.

ABD Başkanı Donald Trump, saldırılar sonrası attığı Twitter mesajında "ElPaso, Texas'ta korkunç silahlı saldırı. Haberler çok kötü olduğu, çok sayıda kişinin öldürüldüğü yolunda. Hem eyalet, hem yerel yetkililer, hem de emniyet güçleriyle birlikte çalışıyoruz. Valiyle konuştum ve federal hükümetten yardım vaadinde bulundum." şeklinde mesaj attı.



0 Yorum

Yorum Yaz