Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılandığı İddianamedeki Çelişkiler-3

Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı iddianamedeki çelişkiler, varsayım ve asılsız iddialar okuyanları şok etmeye devam ediyor. İşte iddianamede yer alan çelişkilerden bir diğeri;

Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılandığı İddianamedeki Çelişkiler-3
26 Mayıs 2019 11:35:33

Tevhid davasının savunucusu olarak tanınan Alparslan Hoca'nın 16 aydır tutuklu yargılandığı iddianamedeki gerçekler gün yüzüne çıktıkça, yargı bağımsızlığına dair güven de sarsılıyor.

İddianamenin 17.sayfasında Furkan Vakfı hakkında yer alan; "şüpheli Alparslan Kuytul ile birlikte aynı amaç dahilinde hareket eden organize suç örgütü" ifadelerinin hemen ardından 18. sayfada vakıf faaliyetlerinden şu şekilde bahsedilmektedir:

"Vakfın, hayırlı işler de topluma öncülük yapacak Öncü bir nesil yetiştirmeyi hedefledikleri ve bu amaçlar doğrultusunda vakıfta Kuranı Kerim okudukları, Kuranı Kerim tefsiri, Siyer ve tevhid dersleri başta olmak üzere İslami esaslara dayalı eğitim verdikleri, vakıfta verilen eğitimlerin www.islamidersler.com isimli internet sitesinde yayımladıkları ve vakfın Furkanvakfı.net isimli resmi internet adresinin bulunduğu, ayrıca şüpheli Alparslan Kuytul'un vakıfta yapmış olduğu tefsir derslerindeki konuşmalarının video paylaşım sitesinde yayınladıkları, vakfın faaliyetleri çerçevesinde Öncü Nesil isimli aylık dergi çıkarttıkları, Vakıf tarafından başta müslümanlarca kutsal sayılan günler olmak üzere sıklıkla konferanslar düzenlendiği hususunda tespitler yapıldığı..."



İddianame, önce vakfın organize suç örgütü olduğunu iddia etmiş daha sonra vakıf faaliyetlerini sayarak kendisiyle olan büyük çelişkiyi gözler önüne sermiştir.

İddianemeyi okuyanların kafasını karıştıran ifadeler" Suç örgütleri ne zamandan itibaren toplumun ıslahı için çalışmalar, dersler yapıyor? şeklinde yorumlara sebep oldu.

Alparslan Hoca ise 10 Mayıs mahkemesinde yaptığı savunmada iddianamenin bizzat kendisiyle çeliştiği bu husus konusunda;

"İddianamede vakfın amacının dışına çıkıldığı iddia edilmiştir ancak vakfın amacı eğitim olup bu konuda konferanslar verilmeye çalışılmış, Kuran ve Siyer eğitimi verilmiştir. Ayrıca konferans vermek vakfımızın amaçları arasında olup 100'den fazla konferansımız da emniyet tarafından iptal edilmiştir.
Hakkımızda oluşturulan rapordaki çelişkiye bakın! Hem vakıf amacının dışına çıktı, diyorlar hem de eğitim programları, konferanslar ve geziler yapıyorlar diyorlar. Vakfın kuruluş amacı tam da budur zaten"
açıklamasında bulundu.

Alparslan Hoca, iddianamenin bu çelişkisine, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde de değinerek

" • Suç örgütü konferans yapar mı?
• Suç örgütü kermes yapar mı?
• Suç örgütü miting yapar mı, basın açıklaması yapar mı?
• Suç örgütü ortaokul, lise talebelerinin okul derslerine yardım eder mi? Onlara İslamî dersler verir mi?
• Suç örgütü fakirlerle ilgilenir mi?
• Suç örgütü Tefsir, Hadis, Kur’an, Siyer dersleri yapar mı?"
diye sorarak böyle bir suç örgütü var mı dünyada? İfadelerini kullandı.

Ayrıca TEM, MİT, KOM, VGM ve emniyet tarafından hazırlanan araştırma raporlarında Furkan Vakfı ve kurucusu Alparslan Kuytul'un terörle hiçbir ilgi, alaka ve bağlantılarının olmadığı tespit edilmişti.

İlgili Haberler;

Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılandığı İddianamedeki Çelişkiler-1   İddianamede dikkat çeken 2. nokta! Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı iddianamede tutarsız iki iddia


0 Yorum

Yorum Yaz