• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Erdoğan: Yine söylüyorum, dindar bir nesil yetiştireceğiz. Bu olursa tinerci, alkolik, hırsız olmaz

Erdoğan: Yine söylüyorum, dindar bir nesil yetiştireceğiz. Bu olursa tinerci, alkolik, hırsız olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreninde konuştu.

Erdoğan: Yine söylüyorum, dindar bir nesil yetiştireceğiz. Bu olursa tinerci, alkolik, hırsız olmaz
06 Kas 2019 15:22:47

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"İmam Hatip eğitiminin yaygınlaştırılmasını acı bir süreçle hatırlıyoruz. İmam Hatip kapısında kızlarının neler çektiğini bilen bir baba olarak bunları yaşadık. Rabbim bunları tekrar göstermesin. Bir büyüğünüz ve cumhurbaşkanınız olarak sizlerden bir ricada bulunacağım. Neden ilahiyat mezunları öğretmenlik yapmada tereddüt yaşarlar. Öğretmen bulmada sıkıntı yaşıyoruz. İlahiyat mezunları öğretmen olmaya teşebbüs edmiyor. Birçok İmam Hatip'te Kur'an derslerinin boş geçtiğine şahidim. 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine hoca bulunmuyor dersem yalan söylemiş olmam. Bu mevcut durumu alt üst edecek bir nesil görüyorum. Dindar bir gençlik yetiştireceğiz dediğimde bana sözde İmam Hatip mezunu köşe yazarları bile saldırdı.

Yine söylüyorum, dindar bir nesil yetiştireceğiz. Bu olursa tinerci, alkolik, hırsız olmaz. Dindar gençlik bilecek ki alkol haramdır. Dindar neslin olduğu ülkede tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak. Birbirini Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır. Makam mevki için değil."

Etiketler:   Erdoğan


0 Yorum

Yorum Yaz