Tetikçi İHA’nın Bitmeyen Et Yalanları

Son zamanlarda İhlas Haber Ajansı tarafından sosyal medyada yer alan Furkan Vakfı et haberleri ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Hem Furkan Vakfı yetkililerinin hem de Et-Pi firma sahibinin yaptığı açıklamalara rağmen İHA hakikatlerden uzak hedef gösteren haberler yapmaya devam ediyor.

Tetikçi İHA’nın Bitmeyen Et Yalanları
02 Eyl 2020 00:15:45

Adana’da kiralanmış bir depoda buluna yaklaşık 40 tonluk etlerin Furkan Vakfı’na ait kaçak et olduğunu iddia eden İHA, yaptığı haberle Furkan Vakfı’nı hedef göstermiş ve “Fakirlere dağıtacağız diyerek toplanan etler depodan çıktı.” Şeklinde haber yapmıştı. Ancak kısa sürede olaya açıklık kazandıracak detaylar ortaya çıkmıştı.

Et-Pi firmasının üstlendiği etler, sağlıklı olmasına rağmen laboratuvar sonuçları dahi beklenmeden imha edilmiş ve olayın Furkan Vakfı ile bağlantısının olmadığı ortaya çıkmıştı.

Bugün tetikçi İHA, olay açıklığa kavuşmasına rağmen hala Furkan Vakfı’nı hedef göstermeye devam ediyor.

Menşei Belli Olmayan Etler

Depoda bulunan etler ile ilgili Et-Pi firma sahibi Mehmet Damar açıklama yaparak kiraladığı deponun usulsüz bir şekilde basıldığını ve etlerinin sağlıklı olmasına rağmen imha edildiğini dile getirerek Furkan Vakfı ile ilgili herhangi bir bağının olmadığını belirtmişti. Buna rağmen Tetikçi İHA hala olayla ilgili yaptığı haberlerde menşei belli olmayan etler demeye devam ediyor.

Furkan Gönüllülerinin Depo İle Bağı

Firma sahibi Damar’ın ve Furkan Vakfı yetkililerinin yaptığı açıklamalar sonucunda etlerin Furkan Vakfı ile bağlantısı olmadığı ortaya çıkmıştı. Ancak her şeye rağmen etler ile Furkan Vakfı arasında bir bağ varmış gibi göstermek isteyen İHA editörleri birçok depodan oluşan tesisin ortak alanında çekilmiş görüntülerin etlerin tutulduğu depoya ait olduğunu ileri sürdü. Bu şekilde Furkan Gönüllülerinin sanki sürekli etlerin bulunduğu depoya giriş çıkış yaptığı düşüncesini oluşturarak iftiralarını desteklemeye çalıştı.

Çelişen Detaylar

40 ton sağlıklı etin sırf Furkan Vakfı’nı karalamak için ziyan edilmesine tepki gelince suçu örtbas etmek isteyen editörler yeni bir yalan uydurdu. 40 ton et için geri dönüşüm tesisine gönderildi, 'gaz enerjisi üretildi' derken ilk haberde paylaştıkları videoları unuttular. Furkan Vakfı’nın sözde kaçak etlerini çöp kamyonları ile taşıyıp toprağa gömdükleri videolara rağmen bu ifadeleri kullanarak adeta okuyucu ile alay ettiler.

Matematik Hesabı Hala Yanlış

İHA yaptığı ilk haberde etin değeri için neredeyse 5 katı fiyat vererek Furkan Vakfı’nın ciddi bir vurgun yaptığı algısı oluşturmaya çalıştı. Söz konusu 40 ton etin değerinin İHA’nın iddia ettiği gibi 5 milyon olabilmesi için piyasa değerinin neredeyse 3 katına olan 125 liradan hesaplanması gerekiyor. Sosyal medyada birçok kişi bu noktaya değinip İHA ile dalga geçmesine rağmen olayla ilgili yeni haberlerde hala 5 milyon demeyen devam edildi.

Bu Etler Kimin?

İHA’nın yaydığı haberlere iftira ve yalan haberlere göre depoda bulunan 40 ton etin sahibi olarak Selahattin G. İsimli vatandaş görünmektedir. Ancak olayın hemen ertesinde açıklama yapan Et-Pi firma sahibi etlerin kendisine ait olduğunu açıklamıştır. Buna rağmen İHA hala yaptığı haberlerde etin asıl sahibinden bahsetmemektedir.



0 Yorum

Yorum Yaz