Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması

Alparslan Hoca ve Furkan Gönüllüleri hakkında Adana Mahkemesinde gerçekleşen 3 davanın da ertelenmesi üzerine Furkan Gönüllüleri Adana İnönü Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması
01 Eki 2020 13:06:28

Alparslan Hoca Hakkındaki Skandal Dava

Duruşmaların hepsinin ertelenmesinin ardından Adana Adliyesinin civarında yer alan İnönü Parkında basın açıklaması gerçekleştiren Furkan Vakfı Gönüllüleri “Skandal dava” olarak adlandırdıkları Alparslan Hoca’nın yargılandığı dosya için şu ifadeleri kullandı:

Hatırlayacağınız üzere, Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye kendisine ait olmayan bir konuşma sebebiyle skandal bir dava açılmıştı. Dava derhal beraat ile sonuçlanması gerekirken uzatıldıkça uzatıldı. Konuşmayı yapanın o olmadığını bir türlü anlayamayanlar sanki Hocaefendi kamuoyunda tanınmıyormuş gibi işi daha da ileri götürerek ses ve görüntü kaydı istemişler ve bu şekilde Türkiye’de yargının geldiği durumu bir kez daha gözler önüne sermişlerdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi önceki duruşmada söz konusu konuşmayı kendisinin yapmadığını, konuşan şahsın kendisi olmadığını ifade etmesine ve her akıl sahibinin hocamızla bahsi geçen konuşmayı yapan kişi arasında en ufak bir benzerlik olmadığını anlayabilecek yetiye sahip olmasına rağmen, hâkim tarafından teşhis için ses ve görüntü kaydı istenmişti ve dosya, Ankara Adli Tıp kurumuna gönderildi. Ankara’da gerekli incelemeyi yapacak birimin olmadığı söylenerek dosya, bu defa İstanbul Adli Tıp kurumuna gönderildi.

İşte bu “Atatürk'e hakaret” iddiasıyla açılan bu mahkemenin 3. duruşması az önce Adana 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye asılsız iddialarla açılan davalar yetmezmiş gibi bir de kendine ait olmayan bir konuşma sebebiyle bugün 3. kez yargılandı ve dava bazı bahaneler ileri sürülerek bir kez daha ertelendi.

Özgürlük ve Adalet için Yürüdüler, Hukuksuzca Yargılanıyorlar

Bugün Adana Adliyesinde görülen söz konusu duruşmalardan birisi de “Özgürlük “Yürüyüşleri” hakkında gerçekleşti. Dava savcı mütealası için 2 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

Alparslan Hocanın yaklaşık 2 yıl süren tutukluluk süresince onu yalnız bırakmayan Furkan Gönüllüleri desteklerini göstermek için pasif eylemlerin yanı sıra özgürlük yürüyüşleri, basın açıklamaları ve adalet bekleyişleri gerçekleştirmişti. Söz konusu eylemleri sebebiyle yüzlerce Furkan Gönüllüsü hakkında davalar açılmış ve bir kısmı beraatle sonuçlanırken bir kısmının yargılaması ise hale devam ediyor.

Basın açıklamasında bu davaya da değinen Furkan Gönüllüleri, “23. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve şubat ayından beri karar aşamasında olan ve 3 kez ertelenen mahkeme, hâkimin aylarca incelemesinden sonra uzatılmak maksadıyla bir kez daha ertelendi.” İfadelerini kullandı.

Hastanelik Oldu, Darp Etmekle Suçlandı

Bugün görülen bir diğer dava ise tepki ile karşılandı. Polis müdahalesi sırasında yere düşen ve düşerken el arabasını deviren Furkan Gönüllüsü “El arabası ile polisi yaralamak” suçundan yargılandı. Olay günü maruz kaldığı müdahale sebebiyle hastaneye kaldıran Furkan Gönüllüsünün devirdiği el arabası mahkemede silah kategorisinde yer aldı. Ancak el arabası ile yaralandığını iddia eden polisin mahkemeye katılmaması sebebiyle dava 3 Aralık 2021 tarihine ertelendi.

Furkan Gönüllülerinin gerçekleştirdikleri basın açıklamasında dava ile ilgili ifadeleri ise şu şekilde oldu:

Adana merkezde Çakmak caddesinde polis ile vatandaş arasında yaşanan bir olayı cep telefonuyla çekmesi üzerine çok sayıda polis peşine düşmüş, kardeşimiz çelme takılarak yere düşürülmüş akabinde birçok polisin orantısız müdahalesiyle karşı karşıya kalmıştır. Yere düştüğü ve orantısız müdahaleye maruz kaldığı için hastaneye kaldırılan kalp hastası kardeşimize iftira atarak şikâyette bulunan polis memuru, yalan söylemekten çekinmeyerek onun kendisini yaraladığını iddia etmiştir.

İddianamenin trajikomik yönü ise, KALP HASTASI OLAN A. Tuç’un destek alma amacıyla tutunduğu el arabasının devrilmesiyle polis memurunun yaralandığı iddiasındaki el arabasının “silah” olarak tanımlanmasıdır!

Kardeşimize yaşadığı bu üzücü olaydan dolayı birkez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor yapılan hukuksuzlukları bir kez daha kınıyoruz!

SUSMAYACAĞIZ!

3 davanın da ertelenmesine tepki gösteren Furkan Vakfı Gönüllüleri basın açıklamasını şu şekilde bitirdi:

Şu bir gerçek ki bir güç Hocamızın, açılan mahkemelerden beraat ederek aklanmasını ve halk nazarında itibar kazanmasını istemiyor ve hem onu hem de Furkan gönüllülerini sürekli mahkemelerle meşgul etmek istemektedir. Bilsinler ki hocamız ve biz Furkan Gönüllüleri mücadeleden ve hakkı batıla üstün kılacak hayırlı hizmetleri yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Furkan gönüllülerine açılan onlarca mahkemenin yıldırma amaçlı olduğunu biliyoruz. Ancak bu haklı mücadelede Hocamızı asla yalnız bırakmayacağımızı, yapılan zulümleri unutturmayacağımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz. Sonuna Kadar Mücadele Edecek ve Zalimin Karşısında SUSMAYACAĞIZ!

Resim

ResimResim

Resim



0 Yorum

Yorum Yaz